Web Platform Login

Η ομάδα μας

Μακαλέκα Ευαγγελία

Ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια
και Καθηγήτρια Αγγλικών

Μακαλέκα Ευαγγελία

Η κ. Μακαλέκα είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και διαθέτει 35ετή εμπειρία στη διδασκαλία αγγλικών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων, έχει συντάξει σειρά άρθρων και συμμετείχε ως ομιλήτρια σε πάνελ συνεδρίων με αντικείμενα τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και την ορθή λειτουργία των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Τσακίρη Μαρία

Επιχειρησιακή Διευθύντρια και Καθηγήτρια Αγγλικών

Τσακίρη Μαρία

Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (Cambridge). Διδάσκει αγγλικά όλων των επιπέδων σχεδιάζοντας παράλληλα τη διδακτέα ύλη στα φροντιστήρια YES από το 2004, ενώ ανέλαβε καθήκοντα επιχειρησιακής διευθύντριας στο σχολείο της Πυλαίας το 2007. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια μεθοδολογίας της διδασκαλίας αγγλικών, παιδικής ψυχολογίας, σχεδιασμού διδακτέας ύλης και διαχείρισης τάξεων.

Τσούρκα Ειρήνη

Καθηγήτρια Αγγλικών

Τσούρκα Ειρήνη

Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστιμίου του Essex, Μεγαλης Βρεττανιας, με μεταπτυχιακές σπουδές Πληροφορικής, πιστοποίηση επιμόρφωσης στην “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων” και “Ειδική Αγωγή και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον” από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διδάσκει την Αγγλική γλώσσα από το 2002. Από το 2006 ως το 2010 ήταν σύμβουλος πιστοποίησης ποιότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών, ενώ από το 2010 χρησιμοποιεί και πειραματίζεται με την μέθοδο Animal Assisted Language Learning (χρήση ζώων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών). Οπαδός της τακτικής επιμόρφωσης, έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα επιμορφωτικά σεμινάρια μεθοδολογίας διδασκαλίας και παιδοψυχολογίας.

Ριζοπούλου Άννα

Καθηγήτρια Αγγλικών

Ριζοπούλου Άννα

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχω στην κατοχή μου και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της Θεωρητικής γλωσσολογίας από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο. Επίσης, πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου ήρθα σε επαφή με τη διδασκαλία παιδιών των μικρότερων τάξεων του δημοτικού. Καθ’όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα ασχοληθεί με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων Αγγλικών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η φιλοσοφία μου στον τρόπο διδασκαλίας της ξένης γλώσσας βασίζεται στο να ακούν αρχικά τα παιδιά τη γλώσσα και έπειτα να παρατηρούν τη μορφή της. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να βιώσουν τη γλώσσα μόνα τους και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσουν. Τα ομαδικά παιχνίδια, τα τραγούδια και η παρακολούθηση βίντεο είναι μερικά μέσα που χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου προκειμένου να φέρω σε επαφή τα παιδιά με την Αγγλική γλώσσα.

Μελίνα Τάτσιου

Καθηγήτρια Αγγλικών

Μελίνα Τάτσιου

Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Γλωσσολογία, του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ. Έχει διδάξει τμήματα όλων των επιπέδων, τόσο σε ανήλικους όσο σε ενήλικες μαθητές, και έχει μεγάλη εμπειρία σε τάξεις πιστοποιήσεων. Λατρεύει τα ταξίδια και τους ξένους πολιτισμούς και έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να διδάξει σε language center στην Νέα Υόρκη δουλεύοντας με παιδιά και συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με την εργασία της στον τομέα της εκπαίδευσης αυτά τα χρόνια , παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν τις νέες τάσεις στην διδασκαλία, την ψυχολογία των μαθητών, καθώς και όλες τις πιστοποιήσεις αγγλικών.

Απόστολος Πιστικούδης

Καθηγητής Αγγλικών

Απόστολος Πιστικούδης

Ο Κ. Απόστολος Πιστκούδης είναι κάτοχος προπτυχιακού διπλώματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας και μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις Αγγλικές και Αμερικανικές Σπουδές. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει επίσης σπουδάσει ώς φοιτητής του προγράμματος Εράσμους στο πανεπιστήμιο του Limerick, Ireland. Έγινε μέλος του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας YES! το Σεπτέμβριο του 2020. Όσον αφορά σε προγενέστερες επαγγελματικές του θέσεις, έχει δουλέψει ως καθηγητής Αγγλικών σε αρκετά κέντρα ξένων γλωσσών καθώς και σε ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει δουλέψει στο θερινό σχολείο Magnifico στο Reading, UK.

Kevin O'Connor

Καθηγητής Αγγλικών

Kevin O'Connor

In addition to having 8 years of experience as an English Language teacher, Kevin also holds a BA in Journalism, and an MA in Graphic Design, and has attended numerous EFL-related seminars, as well as given workshops on topics such as classroom management, lesson planning, and teaching methodologies. Further to his role as a teacher at the school, he is also the Coordinator for the Senior Courses and has written the respective syllabi. He believes learning and improving oneself is key to personal and educational growth and teaches his students using a wide variety of methods, each of which he understands needs to be catered to a student’s individual needs and learning styles so as to help them be the best version of themselves.

Σαλαούνης Ιωάννης

Καθηγητής Αγγλικών

Σαλαούνης Ιωάννης

Ο κύριος Σαλαούνης είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις «Αγγλικές και Αμερικανικές Σπουδές». Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την Αμερικανική και Αγγλική λογοτεχνία, παιδαγωγικά θέματα, θέατρο και κινηματογράφο. Λατρεύει να διδάσκει την Αγγλική γλώσσα και να παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του να αγαπήσουν την γλώσσα και το πολιτισμικό της πλούτ

Κοινό χαρακτηριστικό της ομάδας μας στο YES είναι η αγάπη για τη δουλειά μας, ο υψηλός βαθμός κατάρτισης και εξειδίκευσης στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά και ενήλικες και η εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων, καινοτόμων και δοκιμασμένων εκπαιδευτικών μεθόδων.

Κατάρτιση

Βασικός παράγοντας επιτυχίας των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων είναι οι καθηγητές μας, πτυχιούχοι Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, με μεταπτυχιακές σπουδές και μεγάλη εμπειρία.

Επιμόρφωση

Επιμορφώνονται συνεχώς παρακολουθώντας σεμινάρια και κυρίως αγαπούν τη διδασκαλία και είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις εφαρμόζοντας ό,τι χρειαστεί για την επιτυχία των μαθη

Ενδιαφέρον

Επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.

Αγγλικά ως μητρική γλώσσα

Επιπλέον η Αγγλική είναι για αυτούς μία δεύτερη μητρική γλώσσα και την χρησιμοποιούν με άνεση σε όλη την διάρκεια του μαθήματος από τα πολύ μικρά επίπεδα τάξεων.